Douglas rabat bij HOUTvakman.be. 

Douglas hout van HOUTvakman.be bestelt u eenvoudig & voordelig online. Douglas staat bekend om haar duurzame karakter, mooie vlamtekeningen & accenten, warme roodachtige kleurtint en optimale prijs/kwaliteit verhouding. Bij HOUTvakman.be vindt u een unieke collectie rabatplanken en hier vertellen wij u natuurlijk graag wat meer over:

Rabat

Rabat planken van douglas zijn enorm populair en wij bieden ook nog eens een uitgebreide & unieke collectie rabatprofielen, zowel voor uw gevel & terras! Wij bieden in principe 3 “soorten” rabatdelen, tand & groef rabat – met uiteraard een gerichte collectie planchetten – douglas overlappend rabat & douglas rhombus rabat (open). 

Op het gebied van T&G rabat vind u naast de bekende tand-groef-planken en planchetten, ook blokhutprofielen en channelsiding rabat. Op het gebied van overlappende rabatdelen van douglashout is de keuze zeer divers, zo oogt het halfhouts rabat en dubbel rabat vrij klassiek, is het Zweeds rabat met ruwe zichtzijde wat stoerder en kunt u voor een moderne uitstraling kiezen uit diverse blokprofielen. Met name het triple blokprofiel – ook wel Deens rabat genoemd – is erg populair. Voor een moderne ‘open gevelbekleding’ zijn onze rhombus delen ideaal geschikt. Natuurlijk vindt ook een uitgebreide collectie douglas balken & douglas planken bij HOUTvakman.be

Meer info over douglas

Douglas is op dit moment het meest gebruikte tuinhout – dat onbehandeld wordt toegepast – in België. Douglas is afkomstig van de douglasspar en staat bekend om haar duurzame karakter, mooie robuuste uiterlijk en warme uitstraling. De mooie vlamstructuur en warme roodachtige kleurtint(en) maken dit hout erg populair als (zichtbaar) constructiehout voor buiten. Douglashout heeft een duurzaamheidsklasse 3, wat een levensduur inhoudt van 10-15 jaar. In het geval van onbehandeld douglas hout voor buiten dient direct grondcontact vermeden te worden. Douglas bevat noesten, incidenteel ook los / uitvallend, (droog)scheuren, mogelijk wat hars aan het oppervlak en mogelijk wat onaangetast spint en ingesloten hart.  Veel voorkomende toepassingen zijn tuinhuizen, schuren, overkappingen, gevelbekleding, schuttingen, poorten, pergola’s, & speeltoestellen.